Miałem ten sam problem. Nie działał mi Internet Explorer, a Firefox działał (z tą różnicą, że ja używam Firefoxa jako główną przeglądarkę). W czasie gdy nie działał mi Explorer nie mogłem zarejestrować Wiedźimna, nie działał Update od Acrobat Readera, ale nie wiem czy to było ze sobą powiązane. Pewnie tak, bo gdy Explorer zaczął działać to te problemy zniknęły.
A teraz najważniejsze, czyli jak to zrobiłem. Nie śmiejcie się, ale nie wiem co dokładnie pomogło
, ale napiszę co zrobiłem.
1. Ściągnąłem Ad Aware 8.01 i przeskanowałem kompa. Znalazł wiele plików Tracking Cookie i usunąłem je. Niestety nie wszedłem do Explorera by sprawdzić czy pomogło.
2. Firefox działał jako główna przeglądarka. Wszedłem do Start -> Default Programs -> Set Deafaults Programs. Tam pobawiłem się z opcjami Firefoxa i Explorera, tzn. wszedłem do Choode defaults for this programs i ustawiłem wszystko najpierw dla Firefoxa, wróciłem do poprzedniego ekranu i zrobiłem to samo dla Explorera i zadziałał. Później ustawiłem Firefoxa jako główną przeglądarkę i działa już od paru dni.
Mam nadzieję, że pomogłem