TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Ukrywanie dysków nieaktywnych.

Ukrywanie dysków nieaktywnych.
« dnia: 24 Luty 2011, 09:47:22 »
Witam!

Chciałbym się dowiedzieć jak mogę ukryć/usunąć* urządzenia z wymiennymi nośnikami pamięci. Mam dysk zewnętrzny 320GB, po jego podłączeniu ukazuje mi się w 'Moim komputerze' jako kolejna partycja - natomiast przy pierwszym podłączeniu (tuż po zakupie) zainstalowałem go do poprawnego działania (żadnych dodatkowych sterowników, tylko te przez Windows automatyczne). Gdy kończę pracę z dyskiem partycja znika natomiast dyski wymienne zostają:

Wiem, że na XP-ku w menadżerze jest taka opcja 'ukryj' w 7-ce tego się nie doszukałem, tak więc proszę Was o pomoc.

* Próbowałem usuwać z menadżera urządzeń i potem dysk mi przestał działać - nie odnajdywał go, więc wolałbym ukryć tylko.

Odp: Ukrywanie dysków nieaktywnych.
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Luty 2011, 19:04:20 »
Kliknij na mój komputer prawym--> zarządzaj--> magazyn-->zarządzanie dyskami ... może tu coś znajdziesz...

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Luty 2011, 07:53:12 »
Niestety, tam mi się nawet nie pojawiają te dyski - jedynie partycję, więc nic nie jestem w stanie ukryć w dalszym ciągu..

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Luty 2011, 11:58:19 »
Organizuj>Opcje folderów i wyszukiwania>Widok>Nie pokazuj ukrytych plików, folderów ani dysków ;)