TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Sterowniki nVidia z Win Update

Sterowniki nVidia z Win Update
« dnia: 24 Styczeń 2009, 14:44:39 »
Witam.
Czy jest może jakiś alternatywny sposób pobrania sterowników do Nvidii z Win Update?
Gdyż wgrałem sterowniki od Visty, działały łądnie ale nie do końca i chciałbym sprawdzić czy to wina softu czy sterowników :)

Gdy odpalam Win Update to pokazuje Up to date i tyle mojego :)

Po Deinstalacji sterowników od visty w WU dalej pokazuje to samo :(

pozdrawiam
Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

Po drugie primo ! nie jestem tu by wku**iać ludzi tylko pomóc ile się da ;)

www.google.pl <- klik

Odp: Sterowniki nVidia z Win Update
« Odpowiedź #1 dnia: 24 Styczeń 2009, 15:30:14 »
Cierpliwości, te sterowniki muszą się ściągnąć a dopiero później zainstalować. Czy da się je zapisać? hmm Obserwuj temp, pewnie tam się zapisują.

« Odpowiedź #2 dnia: 24 Styczeń 2009, 16:50:10 »
Cierpliwości, te sterowniki muszą się ściągnąć a dopiero później zainstalować. Czy da się je zapisać? hmm Obserwuj temp, pewnie tam się zapisują.
Hmm tyle to wiem że muszą się one zainstalować, ale chodzi o to że jak miałem sterowniki od Nvidi z visty wgrane to zrobiła mi się aktualizacja do WMP, sterowników dźwięku i sieci, i do Office'a. Problem w tym że windows od jakiegos tygodnia pokazuje mi że system ma wszystkie aktualizacje wgrane i nie wyszukuje wcale sterowników do grafiki.

Rozchodzi mi się o to czy jest jakiś sposób aby to "odblokować" ewentualnie zassać skądś te sterowniki z Win Update alternatywnie
Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

www.google.pl <- klik

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Styczeń 2009, 10:18:44 »
Skasować w Device Manager urządzenie i po restarcie system poprosi o stery, wybrać Windows Update i ....tyle! ;)

« Odpowiedź #4 dnia: 25 Styczeń 2009, 14:10:53 »
Skasować w Device Manager urządzenie i po restarcie system poprosi o stery, wybrać Windows Update i ....tyle! ;)
Też próbowałem :) to instaluje Standard VGA ;P

PS: Dla sprostowania dodam, że wszystkie próby zrobienia czegokolwiek z Win Update kończy się komunikatem że Windows jest zaktualizowany ;/
« Ostatnia zmiana: 25 Styczeń 2009, 14:23:42 wysłana przez Zbujc4 »

www.google.pl <- klik

« Odpowiedź #5 dnia: 25 Styczeń 2009, 17:01:30 »
A szukałeś w aktualizacjach opcjonalnych ?

« Odpowiedź #6 dnia: 25 Styczeń 2009, 17:53:16 »
Hmm a jest jakaś inna opcja wyszukiwania niż "Check for Updates" ? Jeżeli tak to jestem widocznie niedoinformowany ;)

Jeżeli jest to mógłbym prosić o naprowadzenie?

www.google.pl <- klik

« Odpowiedź #7 dnia: 25 Styczeń 2009, 19:22:02 »
Pod napisem "Windows is up to date" powinna być opcja "View optional updates available".

« Odpowiedź #8 dnia: 25 Styczeń 2009, 21:04:32 »
Tą opcje to wiem ze powinna być, no ale cóż zniknęła  ;D ???

www.google.pl <- klik

« Odpowiedź #9 dnia: 26 Styczeń 2009, 15:33:43 »
dodam tylko że stery z WU leżą sobie w tym katalogu:
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository

« Odpowiedź #10 dnia: 26 Styczeń 2009, 21:00:59 »
dodam tylko że stery z WU leżą sobie w tym katalogu:
C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository

dzięki za info lecz teraz nie chcą się instalować, dobra wytrzymam na vistowych

Można zamknąć :)

www.google.pl <- klik