TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

BARDZO BARDZO WAZNE INSTALACJA WINDOWS 7 PO INSTALCE UBUNTU

Siema otóż mam DUŻY PROBLEM w sprawie instalki systemu. Miałem kiedyś Windows 7 i zapragnąłęm  mieć Pinguy Os (czyli Ubuntu)
a nic nie miałem na windows 7 cennegoto w instalce pinguy  miałem opcje instalki tylko na twardym dysku więc zainstalowałem na całym dysku . korzystałem z systemu Pinguy Os (Ubuntu) z tydzień i nagle błędy w wejściu no nie mając innej opcji wsadziłem płytkę z Windows7 ładuje sie dobrze i dochodzę do okna formatowania i niemogę kliknąć next  i nawet sformatować dysku mam opcje load drivers refresh i delete a na dodatek mam komunkat na dole

"Windows cannot be installed to this hard disk space.Windows must be installed to a partition formatted as NTFS.
Windows cannot be installed to this hard disk space The partition is of an uncrezognized type."

Wiem co to znaczy mniej wiecej ale niewiem jak to rozwiązać.
prosze o szybką pomoc sam tego nie rozkwinie troche dotakich problemów jestem zielony   :(
sorry ze czasami nie pisze polskimi literami ale jestem na mac.

No to tyle z mojej strony pozdrawiam i proszę o pomoc

Odp: BARDZO BARDZO WAZNE INSTALACJA WINDOWS 7 PO INSTALCE UBUNTU
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Luty 2011, 18:41:55 »
Usuń partycje i utwórz od nowa a później sformatuj je i zainstaluj system.

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Luty 2011, 18:51:36 »
mam usunac dysk twardy 144 gb i jakis 2 dysk o ktorym niewiem i odpalic od nowa instalator i bedzie mozna dalej? bo opcja formatu nie dziala

« Odpowiedź #3 dnia: 25 Luty 2011, 19:58:07 »
Usuń ten dysk na którym miałeś Linuksa, a ta 2 partycja jaki ma rozmiar?

« Odpowiedź #4 dnia: 25 Luty 2011, 20:32:52 »
Usuń wszystkie partycje nie będące w systemie fat/ntfs
ten drugi dysk o ktorym piszesz to moze być partycja zastrzeżona przez system - widoczna tylko w menadżerach do partycjonowania ( nie przekracza 100mb)
Odpal od nowa instalator tak jak pisałem wyżej usun partycje nie bedące w systemie plików fat/ntfs utwórz od nowa sformatuj na ntfs i instalka powinna isc bez problemów
« Ostatnia zmiana: 25 Luty 2011, 21:17:59 wysłana przez jasiorr »