TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

problem z dzwiękiem win 7 karta reatktek drivery ?!

problem z dzwiękiem win 7 karta reatktek drivery ?!
« dnia: 25 Styczeń 2009, 05:33:53 »
Świeżo co zainstalowalem ten system i odrazu napotkalem problem. Gra tylko jeden kanał. Próbowałem roznych wersji sterownika i nic. Co za tym idzie nie mogę filmów niektorych puszczac i odtwarzac muzyki co jest dla mnie duzym minusem. Chipset Realtek high definition audio. Prosze o pomoc, bo krew mnie zalewa, czy ktos podobny problem mial z ta karta muzyczna? ps. alkohol 120% tez nie chce sie instalowac, po resetowaniu systemu w momencie jak sie przechodzi do dalszej czesci instalacji ponownie wyswietla sie komunikat o zresetowaniu systemu i tak w kolko.

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
Odp: problem z dzwiękiem win 7 karta reatktek drivery ?!
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Styczeń 2009, 11:37:29 »
Ja pobierałem drivery z WU i realtek bez problemu...

Co do alkochola to nie działa na wersji beta...

Offline M.

« Odpowiedź #2 dnia: 25 Styczeń 2009, 13:01:17 »
Masz stery pod Vistę? Jak nie, to spróbuj je zainstalować. Spróbuj też w ustawieniach wybrać, że obecnie masz podłączone słuchawki. Mi pomogło.

Offline Mercor

• 557
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Styczeń 2009, 13:38:57 »
Po raz kolejny apeluje - jeżeli macie jakiekolwiek problemy z jakimkolwiek sprzętem - podajcie jego model, producenta i przykładowo laptopa jakiego używanie. Realktek wydał całe mnóstwo układów HDA, albo sprawdź model laptopa i poszukaj jego modelu ( układu HDA ) albo sprawdź zwracane DeviceID w szczegółach sterownika, będzie łatwiej dojść do jakiegokolwiek rozwiązania.

« Odpowiedź #4 dnia: 25 Styczeń 2009, 15:19:26 »
no to tak. Stery pod viste mam i wlasnie na nich slychac tylko jeden kanal, jesli chodzi o windows media playera. W aimp2 wogole nie ma dzwieku, wlacza sie, klikam utwor i nic. W ustawieniach zmienic na podlaczone sluchawki? nie mam pojecia gdzie to zmienic, szukalem ale nie znalazlem. Jesli chodzi o komputer jakiego uzywam to laptop marki Acer model Extensa 5200. Proboje dalej rozwiazac problem. Czekam na wasze posty.

« Odpowiedź #5 dnia: 25 Styczeń 2009, 15:58:25 »
A masz najświeższe sterowniki od HD Audio??

Ściągnij najnowsze jakie są i zainstaluj ze zgodnością Visty, powinno pomóc gdyż Realteki z WU nie zawsze chcą działać n danym komputerze (jednym trzeszczą, jednym działają ale w trybie mono, innym wcale)

Po pierwsze primo! Tak to jest windows7 i forum do niego, aczkolwiek nie zachowuj się jak lajk i nie zadawaj pytań "Czemu nie mam ikonki na pulpicie" Masz od tego wujaszka google, i ciocię Search.

Po drugie primo ! nie jestem tu by wku**iać ludzi tylko pomóc ile się da ;)

www.google.pl <- klik

Offline orzech

• 199
  • Windows 7 Ultimate PL
« Odpowiedź #6 dnia: 26 Styczeń 2009, 12:24:55 »
U mnie na Extensa 5620z wszystko działa tak jak powinno, po instalacji na sterownikach z W7... Po update do najnowszych - również. 
Intel Core Duo T2390 @ 1.86 GHz 1 MB L2 cache | 2GB DDR2 667 MHz | Intel GMA X3100 LCD CrystalBrite. | Windows 7 build 7600 activated.

« Odpowiedź #7 dnia: 08 Lipiec 2009, 18:12:47 »
Odszukaj stronę producenta swojej płyty głównej i znajdź jej model na stronie. Poszukaj wśród sterowników, czy producent nie dodał nowej wersji sterów dla Win7. Mój tak zrobił.

Ostatnio zainstalowałem najnowsze, dostępne w Pliki na tech.wp.pl, sterowniki dla mojego chipsetu ALC888. Nie działa mi dźwięk w słuchawkach, bo nie zostały wykryte. Nie mogę nawet znaleźć panelu sterowania Realtek.  :P

« Odpowiedź #8 dnia: 08 Lipiec 2009, 18:23:20 »
Sterowniki do kart dzwiękowych Realtek dla windows 7 są dostępne na stronie producenta.

« Odpowiedź #9 dnia: 08 Lipiec 2009, 19:36:19 »
Już sobie poradziłem. Zainstalowałem stery ze strony producenta mobo i nadal nie działało. Wystarczyło wejść w: Dźwięk -->Prawy Przycisk Myszy (PPM) na Realtek Digital Output -->Właściwości -->Rozszerzenia --> zaznaczyć Wyłącz wszystkie efekty dźwiękowe.
Przy okazji zaznaczyłem Tryb Natychmiastowy, a w opcji Zaawansowane kliknąłem Przywróć Domyślne. Pojawił się panel Realtek i włączyłem wykrywanie przedniego panelu. Ale ja to wszystko robiłem chaotycznie, po kilka razy. Już wcześniej zrobiłem tak samo, jak pierwszy raz zainstalowałem stery do dźwięku. Nie wiem czemu ten panel pojawia się dopiero po dłuższej zabawie  :???

PS: Transfer sterów ze strony Realteka jest u mnie bardzo niski. jakieś 7.5 KB/s. Ich serwery są w Azji, dlatego tak się dzieje. Azjatyckie serwery Gigabyte mają podobny transfer. Stery pobrałem z europejskich serwerów Gigabyte.