TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

MEGA problem z Windows Update.

Offline Flow

MEGA problem z Windows Update.
« dnia: 21 Styczeń 2012, 23:57:23 »
Witam
Od pewnego czasu nie mogę zainstalować żadnych aktualizacji dotyczących windows'a między innymi te ,które mają poprawki z wykorzystaniem procesora x64.
Kod błędu to: 8000FFF. Przeczytałem setki rozwiązań na ten temat lecz żadne po prostu żadne nie pomogły. Nie chcę robić reinstalki.

Co próbowałem:
- Startup repair (cd boot)
- Usuwanie kluczy z rejestru
- Instalowanie aktualizacji poprzez pobranie z witryny microsoft'u
- Windows Fix It
itd...

Posiadam Windows 7 Ultimate X64 SP1.
Pozdrawiam
Flow :)

Offline igbron

• 166
Odp: MEGA problem z Windows Update.
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Styczeń 2012, 00:05:35 »
Spróbuj - START - wpisz usługi. Po otwarciu okna z usługami lokalnymi, odszukaj Windows Update, kliknij dwukrotnie i ustaw na Automatyczne. Jeżeli usługa jest zatrzymana, uruchom ją.

Offline Flow

« Odpowiedź #2 dnia: 22 Styczeń 2012, 00:16:28 »
Wszystko włączone.

Offline igbron

• 166
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Styczeń 2012, 10:34:37 »

Offline Flow

« Odpowiedź #5 dnia: 23 Styczeń 2012, 16:11:19 »
Zrobiłem wszystko oprócz Reperacji nakładkowej i niestety nic nie pomogło...
Jest jeszcze jakaś inna możliwość naprawy oprócz reinstalu i tej właśnie reperacji?

Offline igbron

• 166
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Styczeń 2012, 19:32:36 »
Pozostało chyba jeszcze tylko przywracanie systemu z punkty gdy wszystko działało prawidłowo. Spróbuj jeszcze raz zmienić nazwę pliku w C:\Windows\SoftwareDistribution na SoftwareDistribution_old. Uruchom ponownie komputer. Podczas uruchamiania zostanie stworzony nowy folder o tej nazwie z zawartością. Gdy będzie działać Update, usuń folder _old.

Offline Flow

« Odpowiedź #7 dnia: 23 Styczeń 2012, 22:08:31 »
Usunąłem,restart komputera i nadal to samo. Przywracanie nie wchodzi w grę gdyż dzieje się tak od paru miesięcy lecz po prostu olałem to na początku. Spróbuje jeszcze tej reperacji jeżeli się uda.

Offline igbron

• 166
« Odpowiedź #8 dnia: 23 Styczeń 2012, 23:21:41 »
Jeżeli to nie pomoże to są dwa wyjścia:
1. Zwrócić się do pomocy technicznej Microsoftu.
2, Chyba format i ponowna instalacja systemu.
Radził bym za pomocą programu Token Restore dokonać wcześniej kopii aktywacji systemu, aby nie było niespodzianki podczas ponownej aktywacji :). Kopię plików aktywacji zapisać np na pendrive - zajmuje około 5,5 MB.

Offline Flow

« Odpowiedź #9 dnia: 23 Styczeń 2012, 23:36:51 »
Podczas reperacji nakładkowej napotkałem dziwny błąd wybierając update z x64 do x64:

- Nie można uaktualnić z 64-bitowej wersji systemu Windows do wersji 32-bitowej. Aby wykonać uaktualnienie, uzyskaj wersję 64-bitową dysku instalacyjnego lub przejdź do trybu online, aby dowiedzieć się, jak zainstalować system Windows 7 i zachować swoje pliki oraz ustawienia.
- Nie można uaktualnić z 32-bitowej wersji systemu Windows do wersji 64-bitowej. Aby wykonać uaktualnienie, uzyskaj wersję 32-bitową dysku instalacyjnego systemu Windows.

O co chodzi? Specjalnie usunąłem SP1 aby kompilacje były takie same jak na płycie lecz i tak nie chcę ruszyć. Wyłączyłem zbędne programy antywirusowe.