@Gothmori Najlepsze zdanie...z twojego postu "np. w linuxie który problemu hardware'u nie zna ;] i nie wyskakujcie z vistą bo miałem na niej kłopot z procesorem, grafiką i kartą dźwiękową xD" myśle że komentarz jest zbedny miałes problemy ze wszystkim na viscie...a Linux wszystko bezproblemu obsługuje...wiekszego fanatyka nie widziałem...wiec pewnie reszta twojego postu to wymysły i tyle...
karta dźwiękowa ubuntu ← sound blaster x-fi → wykryta (trzeba było jedynie przełączyć, mimo wyłączenia w biosie wykrywana nadal jest zintegrowana) windows vista → nie zainstalowało sterownika i trzeba było szukać w sieci, po instalacji błąd spowodowany przez internet explorera (nie można było zaktualizować sterownika) nie działało mapowanie dźwięku, nie działał mikrofon, odtworzenie mp3 podnosiło zyżycie procesora do conajmniej 60% (screen już był wrzucony )
Fanatyk? wielu ludzi narzeka na vistę pod kątem dźwięku xDDD
grafika... radeon 9250 ← nie gram na komputerze i wystarczą mi podstawy ;] windows vista → brak sterowników... domyślnie vista instaluje sterownik do "9000u series" przez który nie ma 3d a uruchomienie gimpa powodowało mi zwieszki w systemie, instalacja sterowników od xp w trybie zgodności (inaczej się nie dało) skończyła się masą błedów ale sterownik się zainstalował... nie działało centrum sterowania ati ;]
i nadal brak aero... efekty kwin i cs chodzą płynnie na tej karcie... jak na razie to nie działał jedynie efekt wody ma cs...
Linux i solaris normalnie wykrywały mi kartę i instalowały sterownik który rzeczywiście wykorzystuje jej możliwości...
Na moim sprzęcie już opensolaris pod wirtualną maszyną z ustawionym 256 mb ramu startuje i ładuje pulpit szybciej niż vista...
jak na razie paziu nie przedstawiłeś ani jednego normalnego argumentu odkąd jesteś na tym forum (sprawdziłem twoje posty) więc zmykaj dalej tłuc głową kamienie bo do cywilizowanej dyskucji raczej nie masz predyspozycji...
nie masz zielonego pojęcia w temacie komputerów a piepszysz 3 po 3 pryszczaty paziu...
każdy kto ma delikatne pojęcie o windowsie wie że vista ma kłopoty z obsługą bardzo wielu kart dźwiękowych i że microsoft olewa słabszy/starszy hardware więc kto tu jest fanatykiem paszczaku?
i każdy wie że vista podbija wymagania... każdy kto ma pojęcie... pryszczate pazie piepszą bzdury...