TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Ludziom podoba się Linux… gdy myślą, że to Windows.

Offline gothmori

• 172
  • Windows śmierdzi skarpetkami mojej babci
http://osnews.pl/ludziom-podoba-sie-linux-gdy-mysla-ze-to-windows/

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ja też  korzystam często z kde 4.2 :) jest mioooodne :)

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
Odp: Ludziom podoba się Linux… gdy myślą, że to Windows.
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Luty 2009, 11:46:16 »
Wychodzi na to że w sydnej nie potrafią rozpoznac Linuxa i Windowsa  :D

Offline gothmori

• 172
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Luty 2009, 12:47:54 »
posłuchaj wypowiedzi.. http://www.zdnet.com.au/video/play/22470997   :))))))))))))))))))) ludzie są oczarowani kde 4 :)

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #3 dnia: 08 Luty 2009, 13:07:33 »
posłuchaj wypowiedzi.. http://www.zdnet.com.au/video/play/22470997   :))))))))))))))))))) ludzie są oczarowani kde 4 :)

Na koncu dobrze powiedzieli że ludzie nie mają pojecia jak wygląda KDE4 i W7...Australia durni ludzie rozmawiają ale nie mają pojecia o temacie... :)

ziebal

« Odpowiedź #4 dnia: 08 Luty 2009, 13:09:33 »
ludzie są oczarowani kde 4 :)

Przez pierwsze kilka minut - robi dobre wrażenie.
A następnie dowiadują się, że to Linux, że gry lub potrzebnego programu sobie tutaj w normalny sposób nie zainstalują i czar pryska.
Nie chcę kolejnej wojnym i zapewniam, że do niej nie dopuszcze, ale jakby nie patrzeć wsparcie od producentów sprzętu i oprogramowania jest wciąż dla Linuxa małe...

Offline sCooBy^

• 1190
  • GG: 9706662
« Odpowiedź #5 dnia: 08 Luty 2009, 13:19:18 »
Hehe i niby ocena systemu na ulicy przez parę minut, gdzieś w mieście jest obiektywna??
A niech rozdadzą 100 laptopów z tym linshitem na miesiąc losowo wybranym osobom i potem pochwalą się zebranymi opiniami hehe.

Zobaczymy co ludziska powiedzą jak do kompa zaczną podłączać różne gadgety. Itd, itd, itd...
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Offline gothmori

• 172
« Odpowiedź #6 dnia: 08 Luty 2009, 13:21:31 »
gier owszem wielu nie ma ale instalacja to pobranie paczki, kliknięcie, wpisanie hasła i kliknięcie na przycisk zainstaluj :)
ale jak by pomyśleć czy taki pan businessman albo starsza pani lub nastolatka... czy oni będą chcieli mucić w jakieś djablo albo inne gjetea? ;> jak pan myśli panie ziebal?

sCooBy^ do znacznej większości gadżetów są sterowniki na płycie ;] jak by był bum na linuxa to producenci zaczęliby dostarczać stery ;] zauwaz że z macami i gadżetami jest podobnie a np. do mojego keyboardu na maca nie ma sterów ;] a jednak mają te 10% ;] i ludzie wychwalają maca ;]
« Ostatnia zmiana: 08 Luty 2009, 13:23:39 wysłana przez gothmori »

« Odpowiedź #7 dnia: 08 Luty 2009, 13:37:44 »
Ja tam w linuksie jarałem sie TWM i kafelkami typu DWM , ostatnio interesuje się fvwm i one sa fajne i tylko one - bo są flexible ;p Inny WM tego nie potrafi , już nie mówiąc o windowsie ;p . Mam plan połączenia fvwm z windowsem , ciekawe czy mi się uda ;p . A co do gnome czy kde .... i tak są wolniejsze od windowsa w stylu klasycznym ...

Ej panie ! Ty mi diablo nie obrażaj ! To poważna gra i grają w nią poważni ludzie ;p No może z tą poważnością przesadziłem , ale mam klan w którym grają ludzi wcale nie dziecinni ... np. redaktor gazety pewnej ;p W wrześniu nawet stawiam serwer do diablo :D

Offline sCooBy^

• 1190
  • GG: 9706662
« Odpowiedź #8 dnia: 08 Luty 2009, 13:45:02 »
gier owszem wielu nie ma ale instalacja to pobranie paczki, kliknięcie, wpisanie hasła i kliknięcie na przycisk zainstaluj :)
ale jak by pomyśleć czy taki pan businessman albo starsza pani lub nastolatka... czy oni będą chcieli mucić w jakieś djablo albo inne gjetea? ;> jak pan myśli panie ziebal?

sCooBy^ do znacznej większości gadżetów są sterowniki na płycie ;] jak by był bum na linuxa to producenci zaczęliby dostarczać stery ;] zauwaz że z macami i gadżetami jest podobnie a np. do mojego keyboardu na maca nie ma sterów ;] a jednak mają te 10% ;] i ludzie wychwalają maca ;]

Zajmujesz się muzą? I teraz powiedz mi jaki program na linuxa dorównuje choćby 10 procentom możliwości FL Studio czy Adobe Audition? (obróbka próbek)
Zapraszam do grupy "Windows 8 pre-release testers group" na Facebook

Offline gothmori

• 172
« Odpowiedź #9 dnia: 08 Luty 2009, 13:48:38 »
lukas_gab wśród graczy GTA też zdarzają się normalni ludzie ;] znam nawet kilku ;] co do stylu klasycznego to wynalazek z czasów win 3.11 (wtedy już wyglądało to jak styl klasyczny) więc porównywać nie ma co ;] wypróbuj antico ;] screeny: http://morietto.cba.pl/gareria/Antico/index.html  radziłbym przejrzeć szybko bo niedługo przebudowuję galerię ;p przepisuję motyw chameleon tak aby nawiązywał do nowego motywu bloga (i był z nim zintegrowany) który już jest prawie gotowy ;] kde 4 to wynalazek dla nowych desktopów choć przyznam że udało mi się dojść do wyniku poniżej 200mb... z gnome udało mi się dojść do 120mb ramu bez problemu ponieważ z reguły wacha się koło 200... ale tego typu wynalazki to już mają być na desktop nowoczesny  ;] ale jeśli chodzi o lekkość... mam kde 4.2.0 i działają mi wszystkie efekty z kwin w przeciwieństwie do aero wiec... jest lekko (grafika radeon 9250 128 mb vram pixelshader 1.4) ;] efekty chodzą płynnie ;] ale dla chciących zaoszczędzić są konfiguracje typu xfce-panel + fluxbox + thunar.. w ogóle xfce jest bardzo lekkie i atrakcyjne ;]

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #10 dnia: 08 Luty 2009, 13:49:17 »
Kolejne Windows vs Linux YAY...cyu ja spadam już mnie nudzą te tematy każdy wie że Windows i Mac OS X to jedyne poważne systemy w szczególnosci na desktopa...Linux to taka kosmiczna anomalia zrobiona żeby denerowac geeków...  :D ;D

« Odpowiedź #11 dnia: 08 Luty 2009, 13:51:33 »
Kolejne Windows vs Linux YAY...cyu ja spadam już mnie nudzą te tematy każdy wie że Windows i Mac OS X to jedyne poważne systemy w szczególnosci na desktopa...Linux to taka kosmiczna anomalia zrobiona żeby denerowac geeków...  :D ;D

Dokładnie , ale TWM i DWM jest wspaniałe ;p

@gothmori to anicco to standard z paskiem i menu jak w windowsie a mi chodzi o flexible ;p

Offline gregor_y

• 1313
« Odpowiedź #12 dnia: 08 Luty 2009, 14:05:01 »

Najpiekniejszy OS na ziemi :) kto miał Amige to wie co to MagicWB najpiekniejsze ikonki na ziemi ehh na PC niestety nie ma :( albo nie znalazłem... :)

Offline gothmori

• 172
« Odpowiedź #13 dnia: 08 Luty 2009, 14:06:20 »

Zajmujesz się muzą? I teraz powiedz mi jaki program na linuxa dorównuje choćby 10 procentom możliwości FL Studio czy Adobe Audition? (obróbka próbek)

http://cachepe.samedaymusic.com/media/quality,85/brand,sameday/MotifES6-238650d29d315321ae0bb0dd8f6c9f6e.jpg

+

http://www.allegro.com.ua/files/store_apendix_big4107_1726.jpg

+

http://www.imuso.co.uk/directory/images/reviewpix/yamaha-mg12-4-mixer.JPG

i mikrofon ;]  ale sa rózne projekty tupu rosegarden... miałem jakiś program ale nie spodobał mi się... nie lubię tworzyć muzyki na kompie... czasem jakieś pierduty na zynnadzie robię ale ogólnie uważam że muzykę powinno się tworzyć instrumentami ;p bawiłem się FL ale to zabawka dla amamatorów i ↓ ktoś kto kocha muzykę nie siedzi nad programami tylko nad pianinem lub gitarą i ćwiczy paluszki ;] testowałem niedawno program który przypominał mi FL ale odinstalowałem... nie chce mi się go szukać..znalazłem go chyba na getdebie...

« Odpowiedź #14 dnia: 08 Luty 2009, 14:07:00 »
Ikonki ikonkami ale to przerobiony windows czy inny wm a mi chodzi o flexible ;p chyba ze możesz ta amige dowolnie modyfikować ;?

A ja umiem zagrać fear of the dark ;d !!
« Ostatnia zmiana: 08 Luty 2009, 14:08:33 wysłana przez lukas_gab »