Moze i ta baza jest potęzna ale jakościowa ? Kiedyś stamtąd chciałem pociągnąć pare gier i programów jak bawiłem się , w ubuntu 5.04 i powiem wam , że jakość totalnie kiepska ;p Nie mówie - wiele gier na windowsa i progsów typu free też taka jest , to na linuksa większość rzeczy taka jest . Niedorobione , brzydkie , zdarzają się perełki ale to nie stanowi reguły . Faktycznie office króluje i ŻADEN pakiet mu nie dorówna to jest technicznie nie możliwe ;p
mój spis będzie thróe ;] na razie jest tylko w opracowaniu i przywitam malutką bazą... ja wiem... może z 30 odnośników... co do ubuntu 5 to daaawno temu było... ale programy kiepskie czy spis prowadził do nikąd?
→gregor_y jeśli udostępnione zostały źródła to pójdzie i na bsd i na solarisie ;p nie tylko na wszystkich distrach mystera Tuxa ;]
przy gotowych binarkach też powinno wszędzie pójść ;] są też paczki .run one też chodzą wszedzie ;] i rpm'ów na ubu można instalować (przez aliena) ale to nie zawsze kończy się powodzeniem ;/ choć często ;]
→gregor_y na stronie którą podałeś jest mnóstwo starych programów.. wiele ma ponad 10 lat... byłyby na 100% klopoty z uruchomieniem 15-letniego programu ;/ I TO NIE SĄ WINDOWSOWE PROGRAMY XD flphoto - PPC AMIGA OS XD