TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.

Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu [X]
Windows 7 Forum

Problem z mikrofonem (a raczej sterownikiem)

Problem z mikrofonem (a raczej sterownikiem)
« dnia: 04 Marzec 2009, 15:09:29 »
Witam, mam problem prawdopodobnie ze sterownikiem. Mam kartę dźwiękową Audigy 4 i stery pod Vistę, gdy włączę mikrofon w sterowniku słyszę szumy (nawet gdy mikrofon jest nie podpięty). Gdy coś mówię to słyszę w słuchawkach lub głośnikach to co mówię i znowu szumy. Wyłączyłem boost co trochę pomogło, ale dalej jest to wkurzające. Może coś poradzicie

EDIT 1: OK Problem z szumem rozwiązany. Winowajcą był kabel przedłużający do mikrofonu. Najwyraźniej kabel za 15 zł to za mało  ;D

EDIT 2: Jednak jest to dla mnie dalej sprawa nie do końca jasna. Na Windows XP cały czas korzystałem z tej samej przedłużki i tam nie miałem żadnych szumów, a na 7 są. Dziwna sprawa :)

PS: Polecam demo Tom Clancy's HAWX i korzystanie ze sterowania głosowego :)
« Ostatnia zmiana: 05 Marzec 2009, 17:18:42 wysłana przez Przemoo »

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
Odp: Problem z mikrofonem (a raczej sterownikiem)
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marzec 2009, 18:24:18 »
PS: Polecam demo Tom Clancy's HAWX i korzystanie ze sterowania głosowego :)

jak się sprawuje? ;> na czym to polega i co to za gra? ;>
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marzec 2009, 12:28:01 »
Jest to "symulator" wojskowych samolotów odrzutowych. Można powiedzieć, że jest to Ghost Recon Advanced Warfighter w powietrzu. Świetna fabuła (choć nie znam całej) stworzona przez Toma Clancy'ego, bardzo dobra optymalizacja i bardzo dużo frajdy. Przyjemne sterowanie klawiaturą + możliwość wydawania niektórych poleceń głosem przyciągają do gry na długo, choć są tylko 2 misje (na szczęście niezbyt łatwe i są już dodatki odblokowujące dodatkowe funkcje typu Free Flight lub tryb Co-Op - współpraca z trzema innymi graczami). Szczegóły są na polskiej stronie fanowskiej, wystarczy wpisać HAWX w Google.

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Marzec 2009, 14:22:38 »
WOW chyba kupię demko zobacze najpierw dzięki za info :)

Offline Czujny

• 764
  • zast. red. prow. Komorkomania.pl
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Marzec 2009, 14:27:13 »
to demko kosztuje gregory? :P też bym wypróbował ale na razie mam za wolnego neta i ledwo na stronę wchodzi...
Intel E5200| Palit GeForce 9600GSO 768mb DDRIII|2x2GB Kingston|at Windows 8 /// HTC Sensation EX

Offline gregor_y

• 1313
  • Ten użytkownik jest zabanowany na zawsze
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Marzec 2009, 14:31:12 »
to demko kosztuje gregory? :P też bym wypróbował ale na razie mam za wolnego neta i ledwo na stronę wchodzi...

Na razie czekam w kolejce jeszcze 19 minut i moge sciągac i jest free...